top of page
گروه مشاورین سیتی دایورسیتی
اقامت از طریق ثبت نمایندگی شرکت ایرانی در مالزی
- ثبت دفتر نمایندگی شرکتهای ایرانی (غیر مالزیایی)
- Representative Office
-
- اولین گام برای آغاز فعالیت یک شرکت غیر مالزیایی در مالزی میتواند ثبت دفتر نمایندگی برای آن شرکت باشد. شرکتهای ایرانی (و دیگر شرکتهای غیرایرانی) میتوانند با استفاده از این روش ضمن ثبت دفتر خود در مالزی با هزینهای پایین، از زمانی مناسب جهت مطالعه گردش بازار و یافتن فرصتهای مناسب برای سرمایهگذاری بهرهمند شوند، ضمن اینکه هیچگونه نگرانی درباره امورمالیاتی و هزینههای مرتبط با آن نداشته باشند.
- برای انجام یک سرمایهگذاری مطمئن با سود بالا مهمترین گام مطالعه بازار و بررسی آن از نزدیک میباشد. این بررسی و مطالعه شامل شناسایی موانع و بررسی نحوه کارکرد شرکتهای مختلف میباشد که بدون صرف زمان امکانپذیر نیست. براین اساس دولت مالزی فرصتی فراهم آورده است که سرمایهگذارانی که قصد راهاندازی کسب و کار جدید در مالزی دارند، ولی هنوز درباره زمینه فعالیت خود تصمیمگیری نهایی انجام نداده اند، بتوانند با ثبت نمایندگی شرکت خارجی خود ضمن اخذ ویزای کار معتبر برای 3سال ، بدون نگرانی با مطالعه بازار مقدمات سرمایهگذاری در مالزی را فراهم آورند.
- بر مبنای قوانین مالزی هدف شرکتهای خارجی (ایرانی) از ثبت دفتر نمایندگی در مالزی مطالعات مرتبط با توسعه و انجام سرمایهگذاری میباشد که بر این مبنا شرکت میتواند با اعزام 2 نفر از کارشناسان، مدیران یا سرمایه گذاران خود بعنوان نماینده نسبت به اخذ ویزای کاری 3 ساله برای آنان اقدام نماید.
- تذکر این نکته ضروری است که با توجه به هدف تاسیس دفتر نمایندگی، این دفتر بطور مستقیم مجاز به کسب درآمد نیست و کلیه هزینههای آن باید از طریق شرکت مادر تامین گردد.
- پس از ثبت نمایندگی شرکت ایرانی در مالزی و اخذ ویزای نمایندگان، آنها میتوانند پس از انجام بررسیهای اولیه و طراحی برنامه مشخص تجاری، اقدام به تاسیس شرکت مالزیایی نموده و فعالیتهای تجاری خود را از طریق آن شرکت مالزیایی انجام دهند. به این ترتیب که اقامت از طریق نمایندگی تامین میشود و کسب و کار توسط شرکت دوم، یعنی شرکت مالزیایی انجام می شود. در این روش با توجه به عدم تامین اقامت از طریق ثبت شرکت مالزیایی، نیازی به سرمایهگزاری اولیهی یک میلیون رینگیتی برای اخذ اقامت وجود ندارد. (در مالزی برای اخذ اقامت از طریق ثبت شرکت، می بایست حداقل یک میلیون رینگیت سرمایه اولیه در حساب بانکی شرکت سپرده شود و بعدها شرکا نسبت به نحوهی صرف این یک میلیون رینگیت و مسائل مالیاتی مربوطه پاسخگو خواهند بود. اما اگر نخواهید اجازه اقامت خود را از این شرکت تامین کنید، می توانید شرکت را با هر سرمایهای راهاندازی نموده و کسب و کار خود را شروع کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با مشاورین ما مشورت نمایید)
- لازم به ذکر است که مجوز ثبت دفتر نمایندگی برای دوره 5 ساله صادر میشود و تمدید آن تابع شرایط خاص میباشد. از سوی دیگر ویزای نمایندگان برای دوره 3 ساله صادر میشود و پس از پایان، تا زمان اعتبار مجوز دفتر نمایندگی قابل تمدید میباشد.
- تذکر: مجوز ثبت دفتر نمایندگی فقط 90 روز از تاریخ صدور اعتبار دارد و لازم است قبل از پایان این مهلت نسبت به اعلام آدرس رسمی دفتر نمایندگی اقدام شود.
- بطور کلی فعالیت دفتر نمایندگی محدود به زمینه های زیر میباشد:
- - جمعآوری اطلاعات و آمارهای لازم و مطالعات بهرهوری با هدف زمینه سازی برای سرمایهگذاری آتی شرکت.
- - تحقیق با هدف یافتن مواد اولیه مورد نیاز برای استفاده در تولیدات شرکت مادر و یا سرمایهگذاری آتی (کنترل کیفیت، آزمایش فنی، مقایسه قیمت)
- - نیازسنجی و تحقیقات مرتبط با هدف پیشنهاد تولید محصولات جدید
- - برقراری ارتباط با نمایندگان فروش محلی و منطقهای شرکت و انجام نقش بعنوان رابط بین آنها و شرکت مادر
- - ایفای نقش بعنوان رابط محلی بین شرکت مادر و تولیدکنندگان و ارایهدهندگان خدمات به شرکت مادر
- - ارایه سرویس رایگان بر مبنای تعهدات شرکت مادر
- - انجام هرگونه فعالیت که بطور مستقیم منجر به کسب درآمد نمیشود
- توجه داشته باشید که دفتر نمایندگی مجاز به فعالیت در این زمینه ها نمیباشد:
- - انجام هرگونه فعالیت تجاری از قبیل واردات و صادرات و دیگر معاملات تجاری
- - انجام اموری از قبیل انبارداری، حملونقل و امور گمرکی (این فعالیت ها باید از طریق شرکتهای محلی انجام گیرد)
- - عقد قرارداد به نمایندگی از شرکت مادر، و ارایه هرگونه خدمات در ازای دریافت وجه
- - درگیر شدن در مدیریت و اداره امور روزمره فروشندگان محلی و نمایندگان فروش محصولات شرکت در مالزی
-
- مراحل انجام کار:
- شما میتوانید با استفاده از خدمات گروه مشاورین ما نسبت به ثبت دفتر نمایندگی شرکت خود در مالزی اقدام نمایید.
-
- مراحل ثبت نمایندگی شرکت خارجی و اخذ اقامت نمایندگان بدین شرح است:
- 1- ثبت دفتر نمایندگی: در این مرحله مشاورین ما با ارایه مدارک مورد نیاز (ارایه شده توسط متقاضی) و طی مراحل قانونی نسبت به ثبت دفتر نمایندگی در مراجع قانونی مالزی اقدام خواهند کرد. (زمان لازم:1 تا 2 ماه)
- 2- ثبت آدرس رسمی: در این مرحله با توجه به برنامه ریزی متقاضی لازم است نسبت به اجاره دفتر کار جهت نمایندگی اقدام صورت گیرد. (شرایط حداقلی میتواند اجاره دفتر مجازی با مبلغی در حدود 200 رینگیت در ماه باشد)
- 3- اخذ اجازه اقامت نمایندگان و همراهان آنها: پس از ثبت آدرس دفتر مشاورین ما با ارایه مدارک تکمیلی موافقتنامه ویزای اقامتی برای نمایندگان را دریافت کرده و به نمایندگان ارایه میکنند. (زمان لازم: حدود 10 روز)
- 4- مراجعه به اداره مهاجرت و ثبت ویزا: آخرین مرحله عبارت است از مراجعه نمایندگان به اداره مهاجرت جهت ثبت ویزای اقامتی در پاسپورت آنها
- 5- افتتاح حساب بانکی دفتر نمایندگی: نمایندگان میتوانند با مراجعه به بانک نسبت به افتتاح حساب به نام خود و شرکت اقدام نمایند.
- مزایای ثبت نمایندگی شرکتهای ایرانی
- 1- اقامت دو تا سه ساله قابل تمدید: هر فرد که به عنوان نماینده شرکت معرفی می شود (حداکثر دو نفر) همراه با همسر و فرزندان زیر هجده سال خود می تواند دو تا سه سال ویزای با خروج مکرر دریافت کند. این ویزا به شرط عملکرد مناسب شرکت، به دوره مشابه قابل تمدید است.
- 2- اجازهی راه اندازی انواع کسب و کار و فعالیتهای تجاری: در صورت تمایل و پس از اخذ اقامت، نمایندگان میتوانند پس از انجام تحقیقات مربوطه نسبت به ثبت شرکت در مالزی و انجام فعالیت اقتصادی اقدام نمایند.
- 3- معافیت از مالیات: درآمد دارندگان اقامت از طریق ثبت نمایندگی شرکتهای خارجی در مالزی با منشاء معتبر خارجی (به عنوان مثال درآمدهای شرکت مادر) از هر نوع مالیات معاف است. مبنا بر این است که درآمد های شرکت مادر یک بار در مبدا مشمول مالیات شده است و به همین جهت مالیات مجدد به آن تعلق نمی گیرد. خود دفتر نمایندگی نیز از آنجا که یک واحد تجاری نیست، مشمول مالیات نمی شود. اما درآمد حاصله از فعالیت در مالزی برای خارجیان (به عنوان مثال حقوق و مزایای پرداختنی)، طبق آخرین اعلام اداره مالیات مالزی در سال 2010، پس از کسر کلیه هزینه ها مشمول حداکثر 26 درصد مالیات بردرآمد خواهد بود.
- 4- تحصیل فرزندان: مدارس بین المللی، کالج ها و دانشگاه های بسیاری در مالزی مشغول به فعالیت هستند که جهت تحصیل فرزندان قابل استفاده می باشند.
- 5- تسهیل امور بانکی: با توجه به اینکه ویزای صادر شده برای نمایندگان، ویزای تجاری می باشد، مزایای بانکی مختلف نظیر گشایش حساب جاری، خدمات ویژه ی بانکی، وام های میان مدت و بلند مدت با کمترین بهره به ویژه در خرید املاک به ایشان تعلق می گیرد. البته سقف وام و تسهیلات در ابتدای ورود معمولاً به نسبت پایین است و پس از گذشت زمان و به وجود آمدن گردش مالی قوی در حساب بانکی محلی، می توان از تسهیلات بهتری بهرهمند شد.
- مدارک لازم جهت ثبت دفتر نمایندگی و اخذ ویزای نمایندگان:
- مدارک لازم برای درخواست ثبت نمایندگی شرکت ایرانی در مالزی:
- 1- ترجمه رسمی با تایید دادگستری، وزارت خارجه و سفارت مالزی در تهران از اساسنامه شرکت (ثبت شده و فعال شده حداقل دو سال قبل از درخواست نمایندگی)
- 2- ترجمه رسمی با تایید دادگستری، وزارت خارجه و سفارت مالزی در تهران از روزنامه رسمی و مدارک مربوط به سهامداران و میزان سهام هر یک
- 3- ترجمه رسمی با تایید دادگستری، وزارت خارجه و سفارت مالزی در تهران از سایر مدارک ثبتی شرکت
- 4- نمونههای سربرگها، برشورها، کارتهای ویزیت، سیدی و اطلاعات دیگر از فعالیتهای شرکت
- 5- ارائه یک پروفایل کامل نوشتاری از فهالیت های شرکت، زنجیره ی خریداران، فروشندگان و همکاران تجاری شرکت، نحوه همکاری، نحوه فعالیت و ارقام کلی فروش و تولید سالانه
- 6- ترجمه از اظهارنامه مالیاتی و گزارش سالیانه حسابرسی شرکت برای آخرین سال مالی (این مورد در سربرگ شرکت و با مهر شرکت به زبان انگلیسی قابل قبول می باشد)
- 7- ترجمه آخرین مفاصا حساب مالیاتی در صورت وجود
- مدارک لازم برای نمایندگان شرکت که از امکانات اقامتی استفاده خواهند نمود:
- 1- کپی برابر اصل از تمام صفحات پاسپورت (نماینده و همراهان)
- 2- ترجمه رسمی از سند ازدواج و شناسنامه ها (نماینده و همراهان)
- 3- رزومه انگلیسی کامل (شخص نماینده)
- 4- ترجمه رسمی از آخرین مدرک تحصیلی – حداقل کارشناسی، به ویژه برای نماینده ای که جزء سهامداران نیست (شخص نماینده)
- 5- چهار قطعه عکس شش در چهار (نماینده و همراهان)
- تذکر: نمایندگان می بایست حداقل 27 سال تمام سن داشته باشند. در غیر اینصورت امکان دریافت ویزا نخواهند داشت.
- اقامت مالزی با
- ثبت نمایندگی شرکت های ایرانی
- در مالزی
-
- معرفی روش اقامت در مالزی از طریق ثبت نمایندگی شرکت
- چنانچه تمایل به اقامت میان مدت در مالزی و صرف هزینه و سرمایه گزاری حداقل دارید، اقامت از طریق ثبت نمایندگی شرکت های ایرانی می تواند برای شما مفید واقع شود. در نظر داشته باشید که مالزی خانه ی دوم من یا Malaysia My Second Home که به اختصار MM2H نامیده می شود، تنها برنامه ی اقامتی رسمی کشور مالزی است. به این معنا که با آنکه می توان به وسیله ی تحصیل، ثبت شرکت یا راه اندازی کسب و کار در مالزی ویزای یک تا دو ساله دریافت نمود، اما هیچ یک از این ها به واقع یک برنامه ی رسمی مهاجرت به مالزی نیستند.
- در این روش اخذ اقامت، به طور خلاصه، یک دفتر نمایندگی یک شرکت ایرانی در مالزی ثبت می شود و تا سقف دو نفر به عنوان نماینده شرکت معرفی می شوند که می توانند برای خود و خانواده هایشان (همسر و فرزندان تا 18 سال) برای دو الی سه سال ویزای اقامتی با اجازه خروج و ورود مکرر دریافت نمایند. این اقامت به شرط فعالیت مناسب شرکت، به یک دوره مشابه قابل تمدید است.
- * مشاورین ما، با سابقه و تجربه ای مثبت در امور اقامتی، دارای نمایندگی رسمی در اجرا و همراهی متقاضیان در اخذ این نوع اقامت می باشند و این نمایندگی با تایید وزارت توریسم مالزی و سفارت مالزی در تهران به تایید وزارت امور خارجه نیز رسیده است.
-
- اقامت از طریق ثبت نمایندگی شرکت به چه کسانی توصیه می شود؟
- کسانی که علاقمند به مهاجرت به مالزی هستند اما هنوز برنامه ی کسب و کار مشخصی ندارند و سرمایه کافی برای اخذ اقامت خانه دوم را نیز دارا نمی باشند، می توانند از این برنامه به صورت یک برنامه مهاجرتی موقت استفاده کنند. در این روش لازم است که شرکت مادر در ایران حداقل سابقه دو سال فعالیت را داشته باشد تا بتواند با ارائه مدارک مورد نیاز، دفتر نمایندگی خود را در مالزی ثبت نماید. الزامی وجود ندارد که هر دو نفری که به عنوان نمایندگان شرکت در مالزی معرفی می شوند حتماً در فهرست سهامداران شرکت قرار داشته باشند، بنابراین اگر فردی از بستگان یا آشنایان شما شرکتی دارد که به لحاظ شرایط کلی قابلیت ثبت نمایندگی در مالزی را داراست، می توانید از طریق ثبت نمایندگی آن شرکت نیز اقدام به اخذ اقامت نمایید.
-
- مسائل مهم اولیه در مورد مهاجرت به مالزی از طریق ثبت دفتر نمایندگی شرکت
- فعالیت نمایندگی شرکت ها در مالزی طبق قانون از نوع تحقیق و توسعه است، به این معنا که این امکان به این جهت فراهم آمده که افراد و شرکت هایی که هنوز اطمینان از وضعیت بازار مالزی ندارند، بتوانند با ثبت دفتر نمایندگی و اعزام دو نفر به عنوان نماینده مقیم، بازار کار، سرمایه و فعالیت های مربوط به شرکت در مالزی را بسنجند و سپس نسبت به ایجاد یا عدم ایجاد یک شرکت مالزیایی تصمیم گیری قطعی کنند. به همین جهت، این دفاتر نمایندگی اجازه فعالیت مستقیم تجاری ندارند و هزینه های آن ها می بایست قانوناً از شرکت مادر تامین شود. در نتیجه در اغلب موارد از امور مالیاتی نیز معاف هستند.
- پس از اخذ اقامت با ثبت نمایندگی شرکت ایرانی در مالزی، نمایندگان می توانند پس از انجام بررسی های اولیه و طراحی برنامه مشخص تجاری، اقدام به تاسیس شرکت مالزیایی نموده و فعالیت های تجاری خود را از طریق آن شرکت مالزیایی انجام دهند. به این ترتیب که اقامت از طریق نمایندگی تامین می شود و کسب و کار توسط شرکت دوم، یعنی شرکت مالزیایی انجام می شود. در این روش با توجه به عدم تامین اقامت از طریق ثبت شرکت مالزیایی، نیازی به سرمایه گزاری اولیه ی یک میلیون رینگیتی برای اخذ اقامت وجود ندارد. (در مالزی برای اخذ اقامت از طریق ثبت شرکت، می بایست حداقل یک میلیون رینگیت سرمایه اولیه در حساب بانکی شرکت سپرده شود و بعدها شرکا نسبت به نحوه ی صرف این یک میلیون رینگیت و مسائل مالیاتی مربوطه پاسخگو خواهند بود. اما اگر نخواهید اجازه اقامت خود را از این شرکت تامین کنید، می توانید شرکت را با هر سرمایه ای راه اندازی نموده و کسب و کار خود را شروع کنید.)
- اقامت از این طریق به طور کلی در سه فاز انجام می شود؛
- فاز اول ثبت دفتر نمایندگی است. در این فاز، مدارک کامل برای کارگزاران شرکت در کوالالامپور ارسال می شود و مراحل اداری ثبت دفتر نمایندگی انجام خواهد شد. پس از ثبت دفتر نمایندگی، اعلام یک آدرس به عنوان آدرس شرکت الزامی است. دفاتری در مالزی هستند که به ازای مبلغ ناچیزی (ماهان 150 تا 200 رینگیت) به شما یک آدرس، یک خط تلفن و منشی پاسخگو ارائه می دهند. کارگزاران ما معمولاً از این دفاتر برای ثبت آدرس اولیه استفاده می کنند که بعدها به راحتی قابل تغییر است.
- فاز دوم اخذ اجازه اقامت نماینده (یا نمایندگان) و همراهان است. در این دوره، ابتدا ویزای نماینده و سپس موافقتنامه ویزای همراهان اخذ می شود که مجموعاً یک هفته تا ده روز زمان نیاز دارد. در این دو فاز نیازی به حضور هیچ یک از نمایندگان یا همراهان وجود ندارد.
- پس از آنکه کارگزاران ما در مالزی، ثبت نمایندگی و اخذ موافقتنامه اقامتی را به انجام رساندند، لازم است که نمایندگان و همراهان به مالزی سفر نمایند تا فاز نهایی یعنی ثبت ویزا و اقامت در پاسپورت ایشان انجام شود. پس از آن می توانید جهت سایر خدمات لازم هم چون استقبال در فرودگاه، رزرو هتل و اسکان موقت، اجاره مسکن، طراحی جهت راه اندازی کسب و کار و ثبت شرکت محلی در مالزی نیز از کارگزاران ما در مالزی مشاوره و کمک بگیرید.
- • در موردثبت شرکت محلی توجه نمایید که داشتن یک طرح کسب و کار یا Business Plan مناسب، شرط اجتناب ناپذیر راه اندازی هر نوع تجارت است. فارغ از این که چه میزان سرمایه در دست دارید، بهتر است ابتدا با مشاوره همکاران ما طرح جامعی برای کسب و کار خود برنامه بریزید و سپس به مراحل قانونی، ثبتی و اداری بپردازید. در این مورد مشاورین مستقر در کوالالامپور شما را راهنمایی خواهند کرد.
- • توجه کنید که ترکیب نمایندگان پس از ثبت و اخذ اقامت قابل تغییر است، به این معنی که چنانچه در حال حاضر فقط یک خانواده علاقمند به استفاده از موقعیت اقامتی به عنوان نماینده باشند، سهمیه نماینده دوم سوخت نخواهد شد و می توان بعد ها نماینده دوم را اضافه کرد.
- • کل مراحل اداری ثبت نمایندگی و اخذ اقامت نمایندگان و خانواده ها به طور متوسط هفتاد تا 90 روز کاری زمان نیاز دارد.
-
- مزایای اقامت مالزی با استفاده از ثبت نمایندگی شرکت های ایرانی
- 1- اقامت دو تا سه ساله قابل تمدید: هر فرد که به عنوان نماینده شرکت معرفی می شود (حداکثر دو نفر) همراه با همسر و فرزندان زیر هجده سال خود می تواند دو تا سه سال ویزای با خروج مکرر دریافت کند. این ویزا به شرط عملکرد مناسب شرکت، به دوره مشابه قابل تمدید است.
- 2- اجازه ی راه اندازی انواع کسب و کار و فعالیت های تجاری: در صورت تمایل و پس از اخذ اقامت، کارگزاران ما در مالزی برای آشنایی بیشتر شما با محیط کسب و کار و تجارت در مالزی جلساتی ترتیب خواهند داد تا پس از نیاز سنجی، اقدامات لازم جهت ثبت شرکت محلی، دریافت مجوزها و راه اندازی کسب و کار شما در کمترین زمان به انجام برسد.
- 3- معافیت از مالیات: درآمد دارندگان اقامت از طریق ثبت نمایندگی شرکتهای خارجی در مالزی با منشاء معتبر خارجی (به عنوان مثال درآمدهای شرکت مادر) از هر نوع مالیات معاف است. مبنا بر این است که درآمد های شرکت مادر یک بار در مبدا مشمول مالیات شده است و به همین جهت مالیات مجدد به آن تعلق نمی گیرد. خود دفتر نمایندگی نیز از آنجا که یک واحد تجاری نیست، مشمول مالیات نمی شود. اما درآمد حاصله از فعالیت در مالزی برای خارجیان (به عنوان مثال حقوق و مزایای پرداختنی)، طبق آخرین اعلام اداره مالیات مالزی در سال 2010، پس از کسر کلیه هزینه ها مشمول 26 درصد مالیات بر درآمد خواهد بود.
- 4- تحصیل فرزندان: مدارس بین المللی، کالج ها و دانشگاه های بسیاری در مالزی مشغول به فعالیت هستند که جهت تحصیل فرزندان قابل استفاده می باشند. در این مورد نیز، تیم کارگزاران ما در مالزی آماده ی ارائه ی مشاوره ی تحصیلی جهت انتخاب مدرسه یا دانشگاه مناسب برای فرزندان مقیم می باشند و امور انتخاب رشته، ثبت نام و مراحل اداری را برای متقاضیان به انجام می رسانند.
- 5- تسهیل امور بانکی: با توجه به اینکه ویزای صادر شده برای نمایندگان، ویزای تجاری می باشد، مزایای بانکی مختلف نظیر گشایش حساب جاری، خدمات ویژه ی بانکی، وام های میان مدت و بلند مدت با کمترین بهره به ویژه در خرید املاک به ایشان تعلق می گیرد. البته سقف وام و تسهیلات در ابتدای ورود معمولاً به نسبت پایین است و پس از گذشت زمان و به وجود آمدن گردش مالی قوی در حساب بانکی محلی، می توان از تسهیلات بهتری بهره مند شد.
bottom of page