top of page
گروه مشاورین سیتی دایورسیتی
- معاون مشمولان و امور معافیتهای سازمان وظیفه عمومی ناجا جزئیات كامل تسهیلات در نظر گرفته شده برای دانشجویان مشمول در زمینه معافیت تحصیلی و خروج موقت از كشور را اعلام كرد. به گزارش اداره اجتماعی سازمان وظیفه عمومی ناجا، سرهنگ «محمدرضا اكبرحلوایی» با اشاره به مصوبات جلسه اخیر كمیته بررسی مشكلات دانشجویان مشمول، جزئیات كامل از تسهیلات در نظر گرفته شده برای دانشجویان مشمول در زمینه معافیت تحصیلی و خروج موقت از كشور را تشریح كرد. سرهنگ حلوایی گفت: از این پس، معافیت تحصیلی برای دانشجویان به تناسب مقطع تحصیلی و با قید حداكثر مدت زمان مجاز تحصیل در هر مقطع صادر می گردد. برای مثال برای دانشجویان مقطع كاردانی معافیت تحصیلی حداكثر بمدت سه سال صادر میشود.
- وی افزود: شركت دانشجویان در آزمون مجدد در مقاطع كاردانی، كارشناسی و كارشناسی ارشد ناپیوسته حداكثر در طی دو نیم سال از شروع تحصیل (دو ترم تحصیلی ) و در مقاطع تحصیلی كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكترای پیوسته و همچنین دكترای تخصصی ،حداكثر در طی چهار نیم سال از شروع تحصیل (چهار ترم تحصیلی) امكان پذیر می باشد. وی تصریح كرد: تغییر رشته و شركت مجدد دانشجویان در آزمون دانشگاهها در هر مقطع تحصیلی ، با رعایت شرایط فوق حداكثر یك نوبت مجاز بوده و در صورت قبولی دانشجویان در آزمون مجدد، فاصله بین انصراف از دانشگاه اولیه و اشتغال به تحصیل در دانشگاه ثانویه نباید بیشتر از یكماه باشد.
- سرهنگ حلوایی اعلام كرد: از جمله تسهیلاتی كه برای دانشجویان مشمول در نظر گرفته شده اینست كه مدت تحصیل آنها در سال احضار و حداكثر تا مهرماه سال اعزام، جزو سنوات تحصیلی محاسبه نمی شود. سرهنگ حلوایی یادآور شد: بر اساس مصوبات این كمیته، دانشجویان مجاز به تحصیل در مقاطع پایین تر از مقطعی كه دارای معافیت تحصیلی هستند نمیباشند و همچنین دانشجویانی كه پس از سال اعزام، از دانشگاه اخراج می شوند مجاز به شركت مجدد در آزمون دانشگاه ها نخواهند بود. وی با اشاره به دیگر مصوبات این كمیته گفت: در صورت قبولی دانشجو در مقطع بالاتر، معافیت تحصیلی وی از سوی دانشگاه اولیه به دانشگاه جدید ارسال شده و دانشگاه جدید ضمن اعاده معافیت تحصیلی دانشجو به معاونت وظیفه عمومی، برای دانشجو در مقطع تحصیلی جدید درخواست معافیت تحصیلی خواهد كرد كه در اینصورت مدت زمان سپری شده در مقطع اولیه ، در سنوات مقطع جدید لحاظ خواهد شد.
- سرهنگ حلوایی اعلام كرد: مصوبات این كمیته در ارتباط با معافیت های تحصیلی دانشجویان، عملاً از اول آذرماه سالجاری قابلیط اجرا پیدا خواهند كرد اما چنانچه بعضی از واحدهای دانشگاهی، مقررات فوق را از ابتدای سال تحصیلی جدید یعنی مهرماه در مورد دانشجویان اعمال كرده باشند قابل پذیرش خواهد بود.
- معاون مشمولان و امور معافیتهای سازمان وظیفه عمومی ناجا با اشاره به بخش دوم مصوبات كمیته بررسی مشكلات دانشجویان مشمول در ارتباط با صدور مجوز خروج موقت دانشجویان از كشور،گفت: دانشجویان برای انجام سفرهای علمی كه شامل ارایه مقاله در كنفرانسهای بین المللی و فرصتهای مطالعاتی برای مقاطع كارشناسی ارشد و دكتری می باشد می توانند با پرداخت مبلغ 50 میلیون ریال وجه نقد به عنوان ودیعه، بصورت موقت از كشور خارج شوند. سرهنگ حلوایی افزود: همچنین دانشجویان برای سفرهای نیمه علمی كه شامل شركت در آزمون های زبان، شركت یا بازدید از نمایشگاه ها، شركت در كارگاه های آموزشی حداكثر یك ماهه، ثبت یا نمایش اختراعات و سفرهای مرتبط با رشته های تحصیلی خاص(مانند دانشجویان رشتههای هنر برای بازدید از آثار معماری و هنری) میباشد، میتوانند با پرداخت ودیعه به مبلغ 50 میلیون ریال وجه نقد و 100 میلیون ریال چك ، بصورت موقت از كشور خارج شوند. سرهنگ حلوایی تصریح كرد: سفرهای علمی و نیمه علمی دانشجویان میبایست به تایید دانشگاه های مرجع و یا منتخب كه از سوی وزارت علوم ، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی تعیین و معرفی می شوند، برسد. وی اضافه كرد: خروج موقت دانشجویان از كشور برای سایر سفرها (غیر از سفرهای علمی و نیمه علمی) با درخواست دانشجو و تایید واحد دانشگاهی مربوطه و پس از پرداخت ودیعه به مبلغ 150 میلیون ریال بصورت نقد امكان پذیر خواهد بود.
قوانین نظام وظیفه برای دانشجویان مشمول
bottom of page