top of page
گروه مشاورین سیتی دایورسیتی
نکات بسیار مهم در هنگام اخذ اقامت
- نکات کلیدی درباره ی مراحل مختلف اخذ اقامت مالزی خانه دوم
- 1- نحوه ی درخواست برای اقامت مالزی
- الف) در کلیه مراحل تدوین و تهیه مدارک، از مشاور اقامتی خود کمک بگیرید تا مدارک با حداقل ایراد تهیه شوند. تهیه و ترجمه مدارک مربوط به اقامت، امری حساس است که دقت نظر و تجربه فراوانی می طلبد. با کمک گرفتن از مشاور، هزینه های مادی و زمان لازم برای گردآوری مدارک به حداقل تقلیل می یابند.
- ب) با توجه به حساسیت کار، ممکن است در هر مرحله از روند اداری پرونده ارائه ی برخی مدارک تکمیلی یا بعضاً ارائه ی مجدد تعدادی از مدارک ضروری باشد. مشاورین بین الملل mycomfortlife در صورت وقوع چنین مواردی با شما تماس خواهند گرفت تا نسبت به تکمیل مدارک در اسرع وقت اقدام نمایید. بهتر است برای چنین مواردی آمادگی داشته باشید.
- پ) مدارک درآمدی، گواهی های بانکی و مدارک مربوط به املاک و دارایی ها علاوه بر شخص متقاضی، از همسر ایشان نیز قابل قبول می باشد. به این معنا که ضرورتی ندارد کلیه ی مدارک و دارایی ها به نام شخص تشکیل دهنده ی پرونده باشد.
- ت) برای ارائه مدارک، تکمیل مدارک، ثبت در اداره مهاجرت مالزی و اخذ موافقتنامه نهایی اقامت مالزی خانه دوم، هیچ نیازی به حضور متقاضی یا سایر همراهان عضو در پرونده نمی باشد. اما پس از اخذ موافقتنامه و در موارد مربوط به ایجاد حساب بانکی، سپرده گذاری، انجام آزمایشات پزشکی، خرید بیمه و نهایتاً ثبت ویزا در پاسپورت، حضور کلیه اعضای پرونده الزامی است. این مراحل که با همراهی کارگزاران بین الملل mycomfortlife در مالزی انجام می شوند، مجموعاً در سه روز کاری قابل انجام اند.
- ث) خرید ملک در مالزی هیچ گونه اقامت و ویزایی به دنبال ندارد. اما متقاضیانی که صاحب ملکی به ارزش حداقل یک میلیون رینگیت در مالزی باشند، می توانند در صورت موافقت احتمالی اداره مهاجرت و پس از تشکیل پرونده اقامتی، با گذاشتن سپرده ثابت کمتری در حساب بانکی خود اقامت مالزی خانه دوم را کسب نمایند. این روش به طور کلی توصیه نمی شود چرا که پیش از اخذ اقامت مالزی خانه دوم، شانس گرفتن وام های بانکی بسیار ضعیف و سقف و مدت بازپرداخت آن ها بسیار کم می باشد. از طرف دیگر، موافقت اداره مهاجرت با سپرده گذاری کمتر از حد معمول، به هیچ عنوان قطعی نیست.
- ج) تبدیل انواع دیگر اقامت مالزی به اقامت خانه دوم میسر است، اما فاصله ی بین صدور دو ویزا بر مبنای نوع ویزای قبلی فرد متفاوت خواهد بود. برای کسانی که پیش از این از ویزای کار و ویزاهای تجاری استفاده می کرده اند، تبدیل اقامت به اقامت خانه دوم بدون وقفه امکان پذیر است، اما به عنوان مثال برای ویزای دانشجویی، تبدیل نوع اقامت به اقامت خانه دوم نیازمند حداقل سه ماه فاصله بین لغو ویزای دانشجویی تا اخذ ویزای خانه دوم می باشد.
- چ) پرونده و درخواست مهاجرتی کلیه متقاضیان اقامت خانه دوم با شرایط مساوی بررسی می شود، به این معنا که دارا بودن سابقه ویزای کار یا تحصیلی، مزیتی برای افزایش شانس اخذ اقامت مالزی خانه دوم محسوب نمی شود.
-
- 2- سپرده ی ثابت بانکی
- الف) سپرده گذاری جهت اخذ اقامت مالزی خانه دوم، تنها پس از دریافت موافقتنامه اولیه انجام می شود. پیش از اعلام موافقت، نیاز به هیچ گونه سپرده گذاری و انتقال سرمایه ندارید.
- ب) سپرده گذاری تنها در بانک های رسمی مالزی قابل قبول است. مبلغ سپرده نیز تنها به واحد رینگیت مالزی قابل سپرده گذاری است و امکان معرفی حساب ارزی به عنوان حساب سپرده اقامتی وجود ندارد. بدیهی است که برای امور جاری یا تجاری، دارندگان اقامت مالزی خانه دوم می توانند به هر تعداد و در هر بانکی که پذیرای مشتریان ایرانی باشد حساب بانکی پس انداز، جاری یا ارزی باز کنند.
- پ) مبلغ سپرده هم چنان که پیشتر گفته شد، 300 هزار رینگیت برای متقاضیان زیر پنجاه سال و 150 هزار رینگیت برای متقاضیان بالای پنجاه سال است که در حساب شخصی متقاضی (یا متقاضی و همسر) سپرده می شود. برای هر پرونده (متقاضی، همسر و فرزندان زیر 21 سال) تنها یک حساب سپرده کفایت می کند.
- ت) پس از یک سال، متقاضیان زیر پنجاه سال می توانند تا سقف 150 هزار رینگیت، و متقاضیان بالای پنجاه سال تا سقف 50 هزار رینگیت از مبلغ سپرده را برداشت نموده و صرف خرید ملک، تحصیل فرزندان، مسائل پزشکی و درمانی یا خرید خودرو نمایند. مابقی مبلغ به عنوان ودیعه ی اقامت شما می بایست تا زمانی که مایل به ادامه اقامت هستید در حساب بانکی به طور ثابت باقی بماند. البته سود سپرده قابل برداشت است.
- ث) چنانچه برای انتقال پول از ایران از طریق صرافی اقدام می نمایید، حتماً از صرافی های مطمئن، معتبر و رسمی استفاده کنید.
-
- 3- تحصیل
- الف) برای سنین مدرسه: در کوالالامپور چندین مدرسه بین المللی انگلیسی زبان و دو مدرسه ایرانی مشغول به فعالیت هستند. توصیه می شود چنانچه در اواسط یا اواخر سال تحصیلی وارد مالزی می شوید، برای امتحان های همان سال به طور غیر حضوری از مدارس ایرانی استفاده کنید و به فرزند خود مهلت دهید تا چند ماهی را به آشنایی با محیط و یادگیری زبان انگلیسی بپردازد و سال بعد برای ثبت نام در مدارس بین المللی اقدام نمایید. اگر مهلت کافی پیش از شروع سال تحصیلی وجود دارد و وضعیت زبان انگلیسی فرزندتان نیز چندان نامناسب نیست، می توانید از سال اول ورود ایشان را در مدارس بین المللی ثبت نام نمایید. توجه کنید که طبق قوانین موجود، دانش آموزانی که پایه های اول و دوم دبیرستان را به پایان رسانده اند (سال های 9 و 10)، در هر حال برای سال 10 ثبت نام خواهند شد زیرا طبق قانون مدارس بین المللی گذراندن 2 سال پایانی (10 و 11) در مدرسه بین المللی اجباری است. بنا بر این در این موارد بهتر است برای دو سال آخر فرزندتان را در مدارس ایرانی ثبت نام کنید و هم زمان وی را برای تقویت زبان انگلیسی در کلاس های فوق برنامه ثبت نام نمایید.
- ب) کارشناسی: در مالزی نیز مانند ایران، سال 11 سال پایانی مدرسه (معادل دیپلم متوسطه ایران) است. سال 12 یا همان سال پیش دانشگاهی، هم در مدارس بین المللی و هم در کالج ها و دانشگاه ها برگزار می شود و بسته به رشته دانشگاهی مورد علاقه فرد متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، دانش آموزی که سال 11 را به پایان رسانده و علاقمند به تحصیل در رشته معماری است، وارد یک دانشگاه یا کالج ارائه کننده رشته معماری می شود، یک سال پیش دانشگاهی معماری را در همان دانشگاه می گذراند و سپس در همان دانشگاه وارد دوره کارشناسی معماری می شود. توجه کنید که لزوماً همه ی دانشگاه ها دوره پیش دانشگاهی را برگزار نمی کنند.
- پ) کارشناسی ارشد و دکتری: چنانچه فرزندی دارید که با توجه به سن مشمول طرح نمی باشد اما علاقمند است که به عنوان دانشجوی کارشناسی ارشد یا دکتری به مالزی مهاجرت کند، امکان این امر نیز میسر است. با توجه به تخصصی بودن شرایط پذیرش مقاطع تکمیلی در دانشگاه های مالزی، بهتر است در این مورد خیلی زود تر از اخذ اقامت خانواده اقدام به گرفتن مشاوره از طریق بین الملل mycomfortlife یا هریک از کارگزاران شرکت نمایید تا زمان لازم را از دست ندهید.
- ت) دوره های زبان انگلیسی، پیش نیاز تحصیل، زندگی و کار در مالزی: کالج های بسیاری در مالزی دوره های متنوع زبان انگلیسی را برای کسانی که قصد تحصیل، اقامت، سرمایه گزاری و مهاجرت به مالزی دارند را برگزار می کنند. در مورد متقاضیان اقامت مالزی خانه دوم، چه در مورد والدین و چه در مورد فرزندان، در بسیاری از موارد گذراندن انواع مختلف این دوره ها بسته به استفاده ای که از زبان انگلیسی خواهید کرد ضروری است. در این مورد نیز گروه کارگزاران بین الملل در مالزی می توانند با مشاوره دقیق کالج های زبان معتبری را منطبق با نیاز شما معرفی نموده و امور ثبت نام و شرکت در دوره های زبان انگلیسی را برای شما به انجام برسانند.
- ث) توجه کنید که شهریه اغلب دانشگاه های مالزی برای دانشجویان خارجی و داخلی حدوداَ یکسان است. به همین جهت تخفیف خاصی (به جز یک تخفیف جزئی مربوط به هزینه های خاص ویزا و دانشجویان خارجی) به دارندگان اقامت مالزی خانه دوم تعلق نمی گیرد.
-
- 4- بیمه و مسائل درمانی
- الف) کلیه متقاضیان و همراهان اقامت مالزی خانه دوم، می بایست پیش از ثبت ویزا در پاسپورت تحت پوشش بیمه قرار بگیرند. پس از ورود به مالزی و گشایش حساب بانکی، آزمایشات پزشکی مربوط به اقامت انجام می شود و سپس شرکت ها و طرح های مختلف بیمه به شما معرفی خواهند شد تا از میان آن ها بنا بر سلیقه و نیاز خود طرحی را انتخاب نموده و خریداری نمایید. بودجه مورد نیاز معمول برای یک بیمه عادی برای یک خانواده چهار نفره در حدود سالی 2500 تا 4000 رینگیت است.
- ب) حداکثر سن شمول بیمه معمولاً شصت تا شصت و پنج سال است. در مواردی که سن متقاضی بیش از این باشد، خرید بیمه اجباری نیست اما متقاضی می بایست درخواست بیمه را به شرکت بیمه ارائه نموده و نامه رد تقاضای بیمه را دریافت نماید تا در زمان ثبت ویزای اقامت مالزی خانه دوم به افسر مسئول پرونده نشان داده شود.
- پ) بیمه های معمول در مالزی، حوادث و بستری شدن در بیمارستان و اعمال جراحی را پوشش می دهند. به این معنا که مراجعه به دکتر جهت امور سرپایی، به عنوان مثال سرماخوردگی، مشمول بیمه نمی شود. هم چنین بیمه به بیماری هایی که پیش از زمان خرید بیمه وجود داشته اند تعلق نمی گیرد. در مورد بیماری های خاص هم اغلب موارد مشمول بیمه نمی شوند اما انجمن های ویژه برای بیماری های خاص وجود دارند که می توان با مراجعه و عضویت در آن ها از امکانات موجود استفاده کرد.
- ت) مراکز درمانی و بیمارستانی اعم از خصوصی و دولتی در مالزی به وفور یافت می شوند. فهرستی از مراکز برتر درمانی پس از ورود به مالزی در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت تا در صورت بروز بیماری بتوانند در اسرع وقت از مراکز پزشکی مناسب استفاده نمایند.
- 5- خرید ملک
- الف) برای خرید ملک به هیچ عنوان عجله نکنید. خرید املاک در کوالالامپور معمولاً بخش اعظم سرمایه گذاری متقاضیان اقامت مالزی خانه دوم را تشکیل می دهد، بنابراین بهتر است تا حد امکان مشاوره کاملی در مورد قوانین، هزینه ها، ارزش گذاری املاک، شرایط تامین وام و اعتبار از بانک ها و غیره دریافت نمایید و سپس اقدام به خرید ملک کنید. کارگزاران بین الملل mycomfortlife در مالزی در جلسات مشاوره ای که برای شما ترتیب می دهند، ابتدا این مسائل را به طور کامل برای شما تشریح خواهند نمود و سپس مطابق با سلیقه و بودجه شما ملک مناسب را از طریق آژانس های معتبر پیدا نموده و برای پیداکردن وکیل و انجام امور بانکی و اخذ وام مسکن از بانک های معتبر مالزی به شما کمک خواهند کرد.
- ب) از روزی که ملک مورد علاقه و منطبق با بودجه ی شما پیدا می شود، برای املاک مسکونی حداقل شش ماه و برای املاک تجاری نه تا دوازده ماه زمان لازم است تا کل فرآیند قانونی اخذ تاییدیه دولت مالزی برای خرید ملک، هماهنگی و اخذ موافقتنامه وام، انتقال سند و سایر مسائل انجام شود.
- پ) حداقل میزان خرید برای خارجی ها در مالزی، در املاک مسکونی و تجاری 500 هزار رینگیت به ازای هر واحد است.
- ت) میزان وام دریافتی خریدار به مسائل متعددی از قبیل سن، گردش مالی، سوابق بانکی و سایر وام های گرفته شده توسط وی و مواردی دیگر بستگی دارد. متوسط وام دریافتی برای دارندگان اقامت مالزی خانه دوم 70 درصد ارزش ملک است و گاه تا سقف 80 درصد ارزش ملک نیز رشد می کند. در تهیه مدارک، کارگزاران بین الملل mycomfortlife در مالزی شما را راهنمایی خواهند کرد که چکونه مدارک بهتری ارائه کنید تا شانس دریافت وام با درصد بالاتری داشته باشید.
- 6- خرید خودرو معاف از مالیات
- الف) امتیاز خرید خودرو معاف از مالیات برای دارندگان اقامت مالزی خانه دوم، تنها در سال اول قابل استفاده است. بنابراین بهتر است هرچه زود تر ضمن مشاوره با کارگزاران دفتر مالزی، خودرو مورد پسند خود را انتخاب نموده و پیش پرداخت خرید آن را انجام دهید. تحویل خودرو های معاف از مالیات معمولاً چهار ماه زمان نیاز دارد.
- ب) علاوه بر استفاده از تخفیف مالیاتی (در موارد مختلف 20 تا 40 درصد قیمت معمول خودرو)، کارگزاران بین الملل mycomfortlife در مالزی این امکان را فراهم آورده اند تا شما بخشی از مابقی قیمت خودرو را نیز به صورت وام کم بهره (5 تا 6 درصد) و در طول 5 تا 6 سال پرداخت نمایید.
- پ) تخفیف مالیاتی تنها به ماشین های ساخته شده یا مونتاژ شده در مالزی تعلق می گیرد و در هر مورد از دیگری متفاوت است. کارگزاران شرکت در مالزی فهرستی از خودروهای مختلف تحت پوشش برنامه به شما ارائه خواهند داد تا بتوانید بنا بر سلیقه و بودجه خود از میان آن ها انتخاب کنید.
- ت) خودرو معاف از مالیات تنها بابت استفاده شخصی است و حداقل تا 5 سال قابل فروش و انتقال نمی باشد. چنانچه بخواهید این خودرو را به فروش برسانید، می بایست ابتدا مابه التفاوت مالیات را پرداخت نمایید تا وضعیت سند به خودروی عادی تبدیل شود و بتوانید آن را بفروشید.
-
- 7- مالیات بر درآمد
- الف) دارندگان اقامت مالزی خانه دوم به طور کامل از مالیات بر درآمد با منشاء خارجی معاف اند.
- ب) درآمدی که از محل تجارت شما در مالزی (به عنوان مثال ثبت شرکت در مالزی و فعالیت در آن) کسب می شود مشمول مالیات خواهد شد.
- پ) قوانین مالیات بردرآمد و هم چنین مالیات شرکت ها در مالزی بسیار متنوع است. در مورد مسائل مالیاتی بهتر است پس از اخذ اقامت مالزی خانه دوم و در زمانی که تصمیم به راه اندازی کسب و کار گرفتید، با مشاورین بین الملل در مالزی تماس و مشورت بگیرید.
-
- 8 – اشتغال، ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار
- الف) استخدام در ارگان های رسمی تنها برای دارندگان اقامت مالزی خانه دوم که بیش از پنجاه سال دارند امکان پذیر است و صرفاً به صورت پاره وقت می باشد.
- ب) ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار شخصی برای کلیه متقاضیان و همراهان تحت پوشش مجاز و آزاد است.
- پ) در مورد نوع فعالیت شرکت، قوانین مختلفی وجود دارد. پس از ثبت شرکت، برخی فعالیت ها نیاز به اخذ مجوز های خاص دارند. برخی دیگر نیز حتماً باید درصدی از سهام شرکت را به شریک محلی انتقال دهند. در مورد کلیه این موارد، از ثبت شرکت تا نوع فعالیت و اخذ مجوزها و امور قانونی، کارگزاران بین الملل mycomfortlife در مالزی ابتدا جلسات مشاوره کاملی برای شما ترتیب خواهند داد تا نسبت به کلیات و جزئیات کسب و کار در مالزی اشراف کامل پیدا کنید. پس از آن بنا بر نظر شما برای ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار در محل مناسب اقدام خواهد شد.
- ت) داشتن یک طرح کسب و کار یا Business Plan مناسب، شرط اجتناب ناپذیر راه اندازی هر نوع تجارت است. فارغ از این که چه میزان سرمایه در دست دارید، بهتر است ابتدا با مشاوره همکاران ما طرح جامعی برای کسب و کار خود برنامه بریزید و سپس به مراحل قانونی، ثبتی و اداری بپردازید.
- ث) برای دارندگان اقامت مالزی خانه دوم، حداقل سرمایه ثبتی وجود ندارد. به این معنا که با هر بودجه و سرمایه اولیه ای می توانید ثبت شرکت انجام دهید. اما کسانی که می خواهند ویزای اقامتی خود را از طریق ثبت شرکت در مالزی تامین کنند، اجباراً باید حداقل یک میلیون رینگیت سرمایه شرکتی نشان دهند و بعدها نیز نسبت به نحوه ی مصرف این یک میلیون رینگیت به لحاظ مالیاتی پاسخگو باشند.
bottom of page